BIMAL d.d. proveo treću recertifikaciju Halal standarda

Bez autora
Nov 01 2015

U brčanskoj fabrici za proizvodnju jestivih ulja BIMAL d.d. uspješno je provedena treća recertifikacija Halal standarda, u skladu s kojim BIMAL proizvodi od 2012. BIMAL suncokretovo ulje, koje nosi oznaku halal proizvoda, vodeći je proizvod na domaćem tržištu, ali bilježi i sve veći prodor na tržišta jugoistočne Evrope te Bliskog Istoka. Iz BIMAL-a navode da im je posjedovanje Halal certifikata otvorilo pristup mnogim tržištima, među kojima je najznačajnije tržište Turske, na kojem u posljednje dvije godine bilježe stalni porast izvoza. Rast izvoza doveo je do otvaranja vlastite firme za distribuciju na području Turske u junu 2015., a značajno je širenje i na tržišta Sudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Jordana i Izraela, saopćeno je iz BIMAL-a.

U brčanskoj fabrici za proizvodnju jestivih ulja BIMAL d.d. uspješno je provedena treća recertifikacija Halal standarda, u skladu s kojim BIMAL proizvodi od 2012.

BIMAL suncokretovo ulje, koje nosi oznaku halal proizvoda, vodeći je proizvod na domaćem tržištu, ali bilježi i sve veći prodor na tržišta jugoistočne Evrope te Bliskog Istoka.

Iz BIMAL-a navode da im je posjedovanje Halal certifikata otvorilo pristup mnogim tržištima, među kojima je najznačajnije tržište Turske, na kojem u posljednje dvije godine bilježe stalni porast izvoza.

Rast izvoza doveo je do otvaranja vlastite firme za distribuciju na području Turske u junu 2015., a značajno je širenje i na tržišta Sudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Jordana i Izraela, saopćeno je iz BIMAL-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik